Nyheter

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Brf Malmhaug

När: onsdagen den 12 juni 2024 kl 18:30

Plats: Limhamns Folkets Hus, E-salen

 

Var med på årets föreningsstämma och påverka vår fina bostadsrättsförening!
OBS! vi uppmanar er alla att läsa igenom bifogad text:
Du äger inte din lägenhet, visste du det?

 

Är du intresserad av att vara aktiv i styrelsearbetet? Kontakta valberedningen:

Eva Rubenson, trappa D

Inga Gunnarsson, trappa A

Årsredovisningen finns att hämta på: https://mitt.riksbyggen.se/

 

Kallelse med agenda är levererat till era brevlådor.

 

Hälsningar
Styrelsen Brf Malmhaug

 

 

Du äger inte din lägenhet, visste du det?

Du som bostadsrättsinnhavare äger rätten att bo i lägenheten, men du äger inte bostaden. Det är bostadsrättsföreningen (BRF Malmhaug) som äger din lägenhet.

När du köpte din bostadsrätt så blev du en del av ett kooperativ. Det betyder att du som medlem äger och ansvarar för fastigheten ihop med övriga medlemmar, d.v.s. de andra bostadsrättshavarna.

BRF Malmhaug är en ekonomisk förening och har en styrelse. Föreningens stadgar reglerar styrelsens ansvar och vad ditt ansvar som medlem är.

Styrelsens ansvar

Styrelsen ansvarar för underhåll av fastigheten och att BRF Malmhaug förvaltas på bästa sätt. Det gör styrelsen bland annat genom att bestämma vilka tjänster som ska köpas, exempelvis trädgårdsunderhåll, trappstäd.

Styrelsen arbetar också med vilka investeringar som ska göras. Till exempel införa gemensam el för alla bostadsrättsinnehavare, som är tänkt att sänka alla medlemmars enskilda hushållskostnader.

Ekonomin i en bostadsrättsförening

Hur ekonomin i en bostadsrättsförening ser ut påverkar även värdet på din bostadsrätt. Om föreningen har ekonomiska problem kan det blir svårt att sälja din lägenhet till det pris du önskar.

Ditt ansvar

Du som är medlem i vår förening förväntas att ta hand om ditt boende och vår fastighet så att det blir trivsamt. Du förväntas också att delta på möten som påverkar BRF Malmhaugs framtid, såsom föreningsstämma och årsmöte.

Du har även ett gemensamt ansvar för gemensamma utrymmen såsom våra tvättstugor och vår uteplats.